Zonnebrillenopsterkte

E-commerceOnline marketing

Verhaal

Casestudy: Zonnebrillenopsterkte.nl – Stralend Zicht met WebCommitment.nl

Projectoverzicht

WebCommitment.nl, expert in het ontwikkelen van websites, webshops, platforms, apps en online marketing, heeft de eer gehad om samen te werken met Zonnebrillenopsterkte.nl, dé online specialist in fashion- en sportzonnebrillen van topmerken zoals Ray-Ban, Oakley, Tom Ford, Serengeti, Maui-Jim en Julbo. Zonnebrillenopsterkte.nl biedt niet alleen de nieuwste en mooiste zonnebrillen van het moment, maar is ook het adres voor zonnebrillen op sterkte met originele glazen, inclusief opties voor een voordeliger alternatief met kwaliteitsglazen van grote glasproducenten.

Uitdaging

De uitdaging lag in het verhogen van de online zichtbaarheid en verkoop van Zonnebrillenopsterkte.nl in een competitieve markt. Specifiek moesten de unieke verkooppunten van het bedrijf, zoals de mogelijkheid om merkzonnebrillen op sterkte met originele glazen te bestellen, effectief gecommuniceerd worden aan een gerichte doelgroep.

Oplossing

WebCommitment.nl implementeerde een tweeledige strategie bestaande uit:

  • Google Ads: Ontwikkeling en uitvoering van een op maat gemaakte Google Ads-campagne om de zichtbaarheid van Zonnebrillenopsterkte.nl te verhogen. De campagne was gericht op het benadrukken van de unieke eigenschappen van hun aanbod, zoals de beschikbaarheid van zonnebrillen op sterkte met originele glazen van topmerken.
  • Google Shopping: Inzet van Google Shopping om de producten van Zonnebrillenopsterkte.nl direct in de zoekresultaten te tonen. Dit bood de mogelijkheid om potentiële klanten een visuele en directe link naar de nieuwste en mooiste zonnebrillen te geven, wat de kans op conversie aanzienlijk vergrootte.

Resultaat

De implementatie van Google Ads en Google Shopping heeft geleid tot een significante toename in online zichtbaarheid en verkoop voor Zonnebrillenopsterkte.nl. Klanten kunnen nu eenvoudig de weg vinden naar hun uitgebreide collectie van fashion- en sportzonnebrillen op sterkte, wat resulteert in een hogere conversieratio en verbeterde klanttevredenheid.

Conclusie

De samenwerking tussen WebCommitment.nl en Zonnebrillenopsterkte.nl illustreert de kracht van doelgerichte online marketing in het stimuleren van bedrijfsgroei en klantenbereik. Door effectief gebruik te maken van Google Ads en Google Shopping, heeft WebCommitment.nl Zonnebrillenopsterkte.nl in staat gesteld om zich te onderscheiden in een competitieve markt en hun verkoopdoelstellingen te overtreffen. Dit project benadrukt het belang van een strategische online aanwezigheid en de rol van gespecialiseerde marketingondersteuning in het succes van e-commerce.

Technologieën

Google AdsGoogle ShoppingGoogle Analytics