Ecomax

DesignHostingWeb developmentWebsite onderhoud

Verhaal

Casestudy: Ecomax – Duurzame Verpakkingsoplossingen met WebCommitment.nl

Projectoverzicht

WebCommitment.nl, gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites, webshops, platforms, apps en online marketing, heeft een duurzame en professionele website ontwikkeld voor Ecomax. Deze website maakt het niet alleen mogelijk voor klanten om producten te kopen, maar moedigt ook de aankoop van grotere hoeveelheden aan door middel van staffelkorting, ter bevordering van een hogere verkoop.

Uitdaging

Ecomax, opgericht door Gerard Peeters en Leon Simons, met meer dan 25 jaar ervaring in de inkoop van verpakkingen, logistiek en duurzaamheid, zocht naar een platform dat hun missie voor het bieden van betaalbare, duurzame verpakkingsmaterialen zou ondersteunen. De uitdaging lag in het creëren van een website die de professionaliteit en duurzaamheid van het merk uitstraalt, terwijl het ook een gebruiksvriendelijke koopervaring biedt.

Oplossing

WebCommitment.nl heeft een geïntegreerde aanpak gekozen door:

  • Duurzame en Professionele Website Ontwikkeling: Een website die de kernwaarden van Ecomax weerspiegelt, met een focus op duurzaamheid en kostenefficiëntie. De site biedt een directe link naar de fabriek, waardoor klanten tegen lagere kosten kunnen inkopen.
  • Implementatie van Staffelkorting: Om de verkoop van grotere hoeveelheden te stimuleren, is een staffelkortingssysteem geïmplementeerd. Dit systeem biedt voordelen voor zowel Ecomax als hun klanten door kostenbesparingen en verhoogde aankopen.

Resultaat

De website van Ecomax heeft het bedrijf in staat gesteld om hun aanbod van duurzame verpakkingsmaterialen effectief te presenteren en te verkopen. De toevoeging van staffelkorting heeft een positief effect gehad op de verkoopvolumes. Klanten profiteren van lagere kosten bij aankoop van grotere hoeveelheden, terwijl Ecomax zich positioneert als een voorkeurspartner voor betaalbare verpakkingsoplossingen.

Conclusie

Deze casestudy toont aan hoe WebCommitment.nl Ecomax heeft geholpen om hun digitale aanwezigheid te versterken met een duurzame en professionele website die hun engagement voor betaalbare, duurzame verpakkingsmaterialen benadrukt. Door de expertise van de oprichters Gerard en Leon te combineren met een effectieve online strategie, heeft Ecomax een sterk platform kunnen opbouwen dat aansluit bij de behoeften van hun klanten en bijdraagt aan een duurzamere toekomst in de verpakkingsindustrie. Dit project illustreert het belang van een doordachte benadering van webontwikkeling en online marketing in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en het vergroten van de marktpenetratie.

Technologieën

WooCommerceWordPressMaandelijkse updatesSpam ProtectionPHPCSS3JavaScriptHTML5